elena zna

klaudija pinjeiro

Elena zna je jedan od najuspelijih romana Klaudije Pinjero. Ubrzo nakon što je Ritino telo pronađeno, istraga o njenoj smrti se zatvara. Ritina majka je jedina koja ne želi ni po koju cenu da odustane od istine, ali zbog njene bolesti nema izgleda da će moći sama da pronađe ubicu. Pričajući priču o teškom putovanju iz unutrašnjosti do prestonice i starom dugu zahvalnosti, ovaj roman razotkriva skrivena lica autoritarnog režima i licemerje društva.

Pinjeiro je renomirana argentinska autorka, vrlo prevođena u svetu, jedna od najtiražnijih i najpopularnijih spisateljica u svojoj zemlji, ali i čitave Latinske Amerike. Kao iskusan filmski i televzijski scenarista, zna kako da napiše književno kvalitetan i istovremeno uzbudljiv roman, koji se lako čita i vuče čitaoce još od prvih redova.

Knjiga uskoro izlazi iz štampe!

Klaudija Pinjeiro (1960) najprodavaniji je pisac kriminalističkih romana u Južnoj Americi. Nakon što je radila kao profesionalni računovođa, Pinjero je postala novinar, dramaturg i televizijski scenarista, a 1992. osvojila je prestižnu novinarsku nagradu Plejada. Početkom dvadeset prvog veka okreće se pisanju fikcije, za šta će isto tako pobrati nagrade Clarín i Pepe Carvalho de novela negra. Njene knjige su prevođene na francuski, italijanski i nemački jezik, a takođe su i adaptirane za film.

Pripremamo i sledeća izdanja: