allegro pastell

lajf rant

odlomak iz knjige

Izdavač: Blum
Prevod: Slobodan Damnjanović
Godina izdanja: 2022.
Broj strana: 250
Povez: Broširano
Format: 20 x 13 cm
Pismo: Latinica
ISBN: 978-86-6070-009-6
Cena: 999 RSD
Cena sa popustom: 899 RSD

allegro pastell

Spisateljica Tanja Arnhajm za nekoliko nedelja puni trideset. Njen pet godina stariji dečko, veb-dizajner Žerom Dajmler, živi u vikendici svojih roditelja, pored Majntala, na pet i po sati vožnje od Berlina. On je jedan od onih ljudi koji se drže principa tzv. new age filozofije, trudeći se da život shvate kao duhovni preobražaj.

Tanjina i Žeromova veza na daljinu naizgled deluje savršeno. Tokom nedelje razmenjuju SMS-ove i mejlove, a sastaju se svakog vikenda i uživaju u svim onim stvarima, dobrim i lošim, u kojima uživaju i njihovi vršnjaci: seksu, klabingu, muzici, lakim drogama, kafi s prijateljima, džogingu, meditaciji…

Roditelji, prijatelji, Tanjina depresivna sestra, bivši ljubavnici – svi oni sa svojim problemima povremeno remete njihov skoro savršeni svet, ali Žerom i Tanja uglavnom uspevaju da prevaziđu te životne zamke. Ipak, želja da sačuvaju svoju vezu na daljinu, a da se to ne pretvori u ustajalost ili predvidljivo bolno iskustvo, ovaj mladi par stavlja pred veliki izazov.

Allegro pastell je nemačka love story, milenijalska priča o jednoj gotovo običnoj vezi i njenim preobražajima, savršeni odraz našeg vremena (radnja romana počinje u proleće 2018).

Lajf Rant tematizuje i preispituje univerzalna, večna pitanja ljubavi, ljudskih odnosa i suštinskih određenja epohe u kojoj živimo. Jedan je od najnagrađivanijih mladih nemačkih pisaca, koji je sa samo četiri romana već uspeo da stekne kultni status kod čitalaca i književne kritike.

“Edicija Kirka”

Lajf Rant rođen je u Frankfurtu na Majni 1983.

Dosad je objavio romane Planet Magnon (2015), Schimmernder Dunst über Coby County (2011) i Leuchtspielhaus (2009). Dobitnik je Nagrade „Erich Fried” 2016. Rantov roman Allegro pastell je sa oduševljenjem dočekala i publika i kritika, uz ocenu da će se svaki budući nemački milenijalski roman nužno oslanjati na njega.

Ostala izdanja iz ove edicije: