sistem toliko blistav da zaslepljuje
amanda svenson

Misteriozna porodična priča Amande Svenson, četvrti roman ove švedske autorke, višestruko je nagrađivan i preveden na mnoge svetske jezike, između ostalih, i na nemački i engleski.

Roman prati život troje blizanaca: Sebastijana, neurologa i člana misteriozne naučne londonske organizacije čija je preokupacija kognitivni razvoj, Klare, novinarke koja putuje na Uskršnja ostrva da intervjuiše čoveka ubeđenog u dolazak apokalipse, i Matilde, devojke sa sela u Švedskoj gde živi sa svojim dečkom i njegovom ćerkom. Trojke će primiti vest od majke da im je otac nestao. Uskoro će otkriti tajnu skrivenu 25 godina koja će promeniti tok njihovih života.

Na prvi pogled deluje kao samo još jedan komplikovani skandinavski roman, ali u nekoliko rečenica čitalac ima neodoljiv osećaj da je to zapravo posebno, odvažno, inventivno i zabavno delo.

— Filip Gvin Džouns

Amanda Svenson je odrasla u Malmeu, a trenutno živi u Kornvelu, u Engleskoj. Studirala je kreativno pisanje i radi kao novinar i prevodilac. Njen drugi roman, „Welcome to this world” ušao je u najuži izbor za Avgustovsku književnu nagradu i Nagradu Dagens Niheter.

Pin It on Pinterest

Share This