kod gojaznosti

dr džejson fang

odlomak iz knjige

press materijal

Izdavač: Blum
Prevod: prof. dr Jasmina Ahmetagić
Godina izdanja: 2021.
Broj strana: 304
Povez: Broširano
Format: 24 x 16 cm
Pismo: Latinica
ISBN: 978-86-6070-015-7
Cena: 1398 RSD
Cena sa popustom: 1199 RSD
poklon pakovanje 100 RSD
Ukoliko poklanjate knjigu drugoj osobi popunite polja „isporuka na drugu adresu" na strani za naručivanje.

Kod gojaznosti

Blum izdavaštvo vam predstavlja knjigu koja se bavi gojaznošću kao medicinskom kategorijom, a ne „manekenskom”.

U današnje vreme većina ljudi ima problem sa viškom kilograma, a to je opet uzrok možda i najčešćih tegoba savremenog čoveka: kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa. Sve što mislite da znate o gubljenju težine pogrešno je! Višak kilograma uzrokuj  hormoni, pre svih insulin – bez izuzetka. Jedino ako razumemo posledice delovanja insulina i insulinske rezistencije, možemo trajno izgubiti težinu.

Ova revolucionarna knjiga pomoći će vam da steknete doživotne navike u ishrani i kontrolišete nivo insulina, te tako znatno poboljšate svoje zdravlje. Dr Fang vam objašnjava kako da u pet osnovnih koraka zdravo prolazite kroz proces POSTA (tzv. povremeno gladovanje, koje će dovesti do autofagije – metaboličkog procesa obnavljanja organizma) i tako prekinete insulinsku rezistenciju i dostignete medicinski preporučenu telesnu težinu – zauvek.

Ne propustite jedan od najčitanijih bestselera koji ima rekordnih 18 hiljada recenzija na Amazonu i nalazi se već više godina na prvom mestu u tri kategorije.

Dr Džejson Fang (1973) vodeći je svetski stručnjak kada je reč o povremenom postu i autofagiji kao načinu izlečenja od hroničnih metaboličkih bolesti, prvenstveno dijabetesa tipa 2. Medicinu je završio na Univerzitetu u Torontu, a specijalizaciju iz nefrologije u Los Anđelesu, na Univerzitetu u Kaliforniji. Osnovao je Intensive Dietary Management Program u Torontu, koji omogućava tretman gojaznosti  i dijabetesa tipa 2 jedinstven u svetu.

Fang je nekoliko bestselera za lečenje i prevenciju bolesti putem zdrave ishrane, među kojima se, osim ove knjige naročito ističu Kȏd dijabetesa (2018) i Kȏd kancera (2020). Urednik je naučnog časopisa Journal of Insulin Resistance i direktor neprofitne organizacije Public Health Cooperation (Kanada). Osnovao je stranicu TheFastingMethod.com sa naučno potkrepljenim savetima o ishrani, zdravom mršavljenju i regulaciji nivoa šećera u krvi pomoću povremenog posta i smanjenja unosa (štetnih) ugljenih hidrata.

Ostala izdanja iz ove edicije: