emocionalna prva pomoć

dr gaj vinč

odlomak iz knjige

press materijal

Izdavač: Blum
Prevod: Tijana Petković
Godina izdanja: 2020.
Broj strana: 314
Povez: Broširano
Format: 20 x 13 cm
Pismo: Latinica
ISBN: 978-86-6070-012-6
Cena: 899 RSD
Cena sa popustom: 749 RSD
poklon pakovanje 100 RSD
Ukoliko poklanjate knjigu drugoj osobi popunite polja „isporuka na drugu adresu" na strani za naručivanje.

Emocionalna prva pomoć je priručnik praktičnih strategija za lečenje neuspeha, odbacivanja, krivice i drugih svakodnevnih psiholoških povreda

Svi znamo kako da se pobrinemo za svakodnevne fizičke povrede: kada se prehladimo, mirujemo i pijemo tople napitke, na posekotinu stavljamo hanzaplast, a slomljenu nogu u gips. Ali imamo li ikakvu predstavu kako da se pobrinemo za svoje svakodnevne emocionalne povrede?

Kombinujući rezultate najnovijih naučnih istraživanja i brojne ilustrativne primere iz svoje bogate dugogodišnje terapeutske prakse, dr Gaj Vinč nam ovom knjigom pruža preko potreban paket psihološke prve pomoći. Ovaj revolucionarni priručnik izuzetno praktičnih i razumljivih strategija osposobljava nas da se samostalno lečimo od emocionalnih boljki s kojima se svi mi gotovo svakodnevno suočavamo u životu – manjka samopoštovanja, odbacivanja, usamljenosti, neuspeha, osećaja krivice, poriva za ruminacijom, pretrpljenih gubitaka i trauma. Emocionalna prva pomoć, dragocena psihološka „kućna apoteka” koju svaki dom treba da ima, pomoći će nam da budemo uspešniji, produktivniji i emocionalno otporniji.

Blum izdavaštvo

Dr Gaj Vinč je psihoterapeut sa višedecenijskim iskustvom, govornik i pisac, čije su knjige dosad prevedene na 27 svetskih jezika. Doktorirao je kliničku psihologiju na Univerzitetu u Njujorku, a postdoktorsku specijalizaciju iz oblasti porodične terapije i terapije za parove završio je u njujorškom Medicinskom centru. Od 1992. vodi privatnu ordinaciju na Menhetnu.

Pored Emocionalne prve pomoći, autor je još dva bestselera, How to Fix a Broken Heart (2018) i The Squeaky Wheel: Complaining the Right Way to Get Results, Improve Your Relationships and Enhance Self-Esteem (2011). Govori koje je održao za TED talk dosad imaju preko 26.000.000 pregleda, a njegov govor o značaju emocionalne prve pomoći rangiran je kao peti najinspirativniji govor u istoriji održavanja te konferencije. Autor je prve TED-ove naučne savetodavne kolumne Dear Guy, koautor potkasta Dear Therapists sa Lori Gotlib i član Američke asocijacije psihologa.

Ostala izdanja iz ove edicije: